Zaposleni tuži firmu jer se previše napio, traži odštetu od 200 hiljada dolara

Jednu  britansku kompaniju tuži zaposlenik zbog povrede koju je zadobio na događaju koji je organizovala kompanija.

Jednostavnije rečeno, na team buildingu.

Zaposlenik M.B tvrdi da se povrjedio tokom "pub golfa" koji je za svoje zaposlene organizovala kompanija. Radilo se o "izletu" po lokalnim pabovima koji je zamišljen kao igranje golfa, ali umjesto obilaženja rupa po terenu, zaposleni su obilazili - pabove.

Zaposleni su navodno navedeni da piju alkoholna pića u svakom pabu što je brže moguće kako bi pobijedili u igri. M.B tvrdi da je događaj "podstakao pretjerano konzumiranje  alkohola" i da je tome bio rezultata da on ima oštećenje mozga jer je bio toliko alkoholizisan da se nije sjećao šta se dogodilo nakon 22 sata.

Tražeći 200 hiljada dolara odštete, 28-godišnjak tvrdi da je morao uzeti šest mjeseci odsustva s posla kako bi se oporavio. Sad od kompanije traži 200 hiljada dolara odštete i optužuje za nemar prema radnicima.

"Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlene. Takođe, očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za svoju sigurnost i sigurnost drugih", objasnili su iz kompanije.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković