Juri 490 km/h: Posljednji primjerak najbržeg automobile na svijetu, dobio svog vlasnika(video)

Posljednji primjerak automobila koji je vozio preko 490 km/h isporučen je nepoznatom kupcu.

Dolazi iz Bugattija, a radi se o automobilu imena Chiron Super Sport 300+1, a označiće kraj serije od 30 primjeraka izrađenih povodom lova na brzinski rekord, ali i uspješnog obaranja brzinskog rekorda. Vožnjom od gotovo 500 km/h Bugatti se povukao iz daljih nadmetanja, ali je ipak pokazao kako je sposoban izraditi tehnološki jedan od najnaprednijih automobila današnjice. I najbrži.

Bilo je to 2019. godine, a danas je pokazan zadnji primjerak... Čast da ga izvede iz fabrike dobio je Andy Wallace, testni vozač Bugattija i prva i jedina osoba koja je u serijskom automobilu vozila preko 490 km/h.

U dugoj istoriji Bugattija, bila su vozila koja su definisala pojedina razdoblja. Type 35 je unaprijedio trke, Type 41 Royale je redefinisao izobilje, Type 57 SC postavio mjerila dizajna, a sada je Chiron Super Sport 300+ jurio brzinama koje su bile nezamislive za serijski automobil.

Podsjetimo, Chiron Super Sport 300+ ima 8.0 W16 motor osnažen na 1600 KS, a što je za sobom povuklo brojne promjene na ostalim djelovima mehanike.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković