DRAMA na visini od 10.000 METARA: Pilot zamalo IZLETIO iz kabine aviona!

Strašno!

Potpuni haos izbio je kada je prednje vjetrobransko staklo na letu „Sičuan erlajnsa“ puklo na visini od 10.000 metara.

Srećom, pilot i drugi članovi posade ostali su pribrani u pilotskoj kabini, držeći kopilota i sprječavajući da izleti kroz polomljeno staklo kabine.

Kapetan Lju Čuanđen, koji je proglašen herojem nakon što je spustio „erbas 319" bez pomoćnih instrumenata, rekao je za Čengdu ekonomik dejli da je njegova letjelica taman dostigla krstareću visinu od 10.000 metara kada se u kabini začio zaglušujući zvuk.

Došlo je do iznenadnog gubitka pritiska i pada temperature, a kada je pogledao preko puta kabine, vidio je da vjetrobranskog stakla nema.

„Bez ikakvog upozorenja, staklo je napuklo, a onda i potpuno nestalo uz zaglušujući zvuk. Sljedeća stvar koju sam vidio je kako moj kopilot napola visi kroz prozor“, rekao je Lju.

Prema njegovim riječima, sve u kokpitu je „plutalo" u vazduhu, a veći dio opreme je otkazao. Avion se toliko tresao da nije mogao da pročita šta istrumenti pokazuju.

Kopilota, koji je bio vezan pojasom, nekako su uspjeli da uvuku nazad u kabinu, a on je zadobio ogrebotine i istegao zglob.

Ostali članovi posade i 119 putnika su prošli bez povreda. Istraga je u toku.

izvor:kolektiv.me