Vjenčajte se u Rimu - Italijani plaćaju sve troškove

Ukoliko ste sanjali o romantičnom vjenčanju u vječnom gradu, želja vam može biti vrlo lako ispunjena.

Oduvijek ste željeli da se vjenčate na nekoj lijepoj i idiličnoj destinaciji, nekoj koja tradicionalno važi za romantičnu destinaciju gdje se sve želje ispunjavaju. Jedna od takvih je svakako Italija, zamislite fotografije sa vjenčanja u Rimu ili sa Amalfi obale… Postoji samo jedan problem, takva vjenčanja su skupa, uključuju dodatne troškove, a o zakazivanju termina da i ne govorimo.

Pokrajina Lacio će od sada parovima platiti 2000 eura troškova ako se vjenčaju kod njih, a to uključuje i vječni grad Rim! Nova kampanja je osmišljena kako bi podstakla vjenčanja koja finansira lokalna vlast nudeći bespovratna sredstva parovima koji se vjenčaju u regiji, do 2000 eura.

Kampanja "Nel Lazio Con Amore" (U Laciju s ljubavlju) pripremila je 10 miliona eura sredstava za oporavak od pandemije za parove koji planiraju vjenčanja koja će se održati u Laciju 2022. godine.

Ako vaš zahtjev bude prihvaćen, svoja sredstva možete iskoristiti za troškove, za cvijeće, odjeću ili burme, ali takođe i za ketering.

Od toga najviše možete odvojiti 700 eura za medeni mjesec.

Svako može da se prijavi, nije potrebno da imate italijansko državljanstvo, sve informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković