"Svemir je jaje, a Mjesec ne postoji!“

Proteklog vikenda u Velikoj Britaniji održana je konvencija teoretičara zavjera koji veruju da je Zemlja ravna ploča, a njihovi zaključci su zaista nevjerovatni

"Svemir je jaje, a Mjesec ne postoji!“, samo su neke od bizarnih izjava učesnika Konvencije ‘Ravna zemlja’, a koja je okupila teoretičare zavjera koji vjeruju da je Zemlja ravna ploča.

Iako su im vjerovanja o obliku Zemlje različita, neki vjeruju kako je Zemlja disk sa arktičkim krugom u sredini, drugi vjeruju da se taj krug nalazi pod kupolom iznad koje može ili ne mora biti voda, dok su treći uvjereni da se Zemlja nalazi ispod četiri kosmička prstena unutar džinovskog svemirskog jajeta.

Međutim, svi oni vjeruju da planeta Zemlja nije okrugla. Mnogi od njih uopšte ne vjeruju u svemir kao i da je čovek ikada bio tamo, piše Gardijan, a prenosi Večernji list.

Muzičar Daren Nezbit iz Mančestera, jedan od zagovornika te teorije, tvrdi da je Zemlja u obliku dijamanta.

"Taj dijamant je poduprt sa sedam kružnih stubova jer Bog voli broj sedam" – uvjeren je on. Dodaje i da još nijesmo došli do ivice svijeta zbog tzv. Pac-Man efekta. Jedna od suludih teorija koja je mogla da se čuje na konvenciji je i ona da je Mjesec samo projekcija, odnosno da je proziran i da se to može „lako zaključiti“ jer se vide oblaci koji prolaze iza njega, kao i iza Sunca.

izvor:rtcg