Ona je lesi u stvarnom životu: Dovela policiju i spasila život vlasniku(video)

Ženka njemačkog ovčara po imenu Tinsli zaslužila je dodatne poslastice nakon što je dovela vlasti do njenog vlasnika, koji je povrijeđen posle sudara vozila i kome je hitno bila potrebna pomoć.

Tinsli je uspjela da privuče pažnju državne policije Nju Hempšira kada su odgovorili na poziv o psu koji unezvereno trči po Memorijalnom mostu veterana, koji se proteže na granici Nju Hempšir-Vermont na I-89.

Vojnik Tom Sandberg i policajci su stigli do velikog psa koji je izgledao nervozno i uplašeno, rekao je poručnik Den Boldošer.

„Pokušavali su da sklone psa sa autoputa kako bi ga zaštitili", rekao je.

Sandberg i policajci su pokušali da se približe psu, ali ženka bi potrčala, a zatim zastala i pogledala ih, pokušavajući da privuče njihovu pažnju.

Policajci su primijetili oštećeni dio zaštitne ograde i kada su pogledali dolje vidjeli su teško oštećeni kamionet koji se prevrnuo, rekla je službenica za javno informisanje iz policije Nju Hempšira Ember Lejgas.

Dodala je da su vidjeli i dvojicu muškaraca koji su ispali iz vozila, i koji su bili povrijeđeni.

Policija je odmah pozvala pomoć i pojačanje i shvaltili su da Tinsli pripada jednom od povrijeđenih muškaraca.

„Ovo je bilo skoro kao stvarna situacija sa psom Lesi", rekao je Baldasar. „Zaista je nevjerovatno. Ovaj pas im je definitivno spasao živote. Mislim da ne bi preživjeli noć s obzirom na nisku temperaturu", objasnio je.

Oba muškarca su prebačena u oblasnu bolnicu na liječenje, saopštila je državna policija Vermonta.

„Ona je moj anđeo čuvar", rekao je vlasnik Tinsli, Kem Londri.

„Pravo je čudo da je imala tu vrstu inteligencije da uradi ono što je uradila", dodao je.

Londri je opisao Tinsli kao svog kopilota i rekao da redovno putuju zajedno u kamionu koji je sletio s puta.

„Inače je razmažena, ali zbog onoga što je uradila, počastiću je nekom poslasticom, dobiće divljač ili pljeskavicu, naravno i češkanje po leđima...", rekao je Londri.

Izvor i foto: Kolektiv.Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković