Proslavlja uspjeh firme - Nagradila svoje zaposlene sa po 10.000 dolara i avionskim kartama

Tri godine nakon što je na naslovnici Forbesa predstavljena kao najmlađa milijarderka na svijetu, Sara Blakely ponovo je u središtu pažnje javnosti. Naime, popularna preduzetnica sada je na poseban način odlučila proslaviti uspjeh svoje firme i nagraditi zaposlene.

Blakely je proglašena "najboljom šeficom na svijetu" nakon što je zaposlene nagradila sa po 10.000 dolara i avionskim kartama za bilo koju destinaciju na svijetu. Uradila je to zbog uspjeha njene firme Spanx, čiji je ogroman udio nedavno otkupila kompanija Blackstone.

Vijesti o nagradi saopštila je tokom velike zabave i druženja sa više od 500 zaposlenih, a obećala je kako će svi zaposleni dobiti svoju nagradu.

Okupljenima na zabavi je objasnila kako bi ovako veliki uspjeh kompanije bio nemoguć bez njihove pomoći, kao i da im je beskrajno zahvalna.

Blakely je dodala kako se nada da će njen uspjeh postaknuti i inspirisati mnoge, da počnu ostvarivati svoje snove i implementirati svoje ideje:

"Nadam se da će moji zaposleni uživati u odmoru sa svojim prijateljima i porodicama. Hvala za dvije decenije magije i nadam se da nam još mnogo ovakvih ide u susret!", dodala je Blakely.

Izvor i foto: Kolektiv.Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković