Ljudi na društvenim mrežama se udružili da pronađu Momčilovu ljubav iz mladosti

Momčilo Milunović je objavio na Facebooku oglas da traži djevojku sa fotografije koju je posljednji put vidio krajem avgusta 1984. godine.

“Traži se ovo grčko djevojče, na slici pored mene. Posljednji put viđena krajem avgusta 1984. dok me je pratila za Jugoslaviju u jednom parku pored mora u Stavrosu. Poljubila me je u obraz i o vrat okačila lančić od srebra na kom je bila okačena pločica u znaku Vodolije… Pričali su mi nakon puno godina neki naši zajednički prijatelji kako je dugo šetala sama parkom i plakala. Završila je na najbližoj klupi do mora, više nije mogla da plače, nijemo je gledala u mirno more. Ime joj je Dimitraqula, za prijatelje – Dimitra, a ja sam je zvao Kula. Imala je kuću i u Stavrosu i Solunu. Ako je neko vidi ili prepozna bio bih mu zahvalan da mi javi”, stoji u Momčilovoj objavi na Fejsbuku.

Ispod ovog posta stoji nekoliko stotina komentara, uglavnom podrške za Momčila i onih koji su spremni da mu pomognu u potrazi.

“Bio je to mladalački zanos! Nosite sliku jedno drugog iz mladosti. Kada biste se sada sreli razočarali bi ste se. Tu je zaborav, teret godina i teret života. Zašto nisi otputovao i sam je posjetio. Po preporuci, vuk je ostao gladan”, “Lijepa priča! Druže, put pod noge i traži je ako ti je stalo”, “Uvijek treba potražiti ljude iz prošlosti koji su nam značili…Ako je moguće…Razloge za takve susrete ćete otkriti sami…Nikad nije kasno”, “Ne sudite. Sve ima svoje zašto. I sve što nam je suđeno doći će prije ili kasnije. I ne pitajte zašto su se razdvojili. Imali su takav životni zadatak da prije nego se ponovo sretnu nauče Životne lekcije. Želim vam sreću i ako je suđeno srešćete se…na ovaj ili onaj način. Vjerujte u Čuda”, neki su od komentara.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković