Pandemija pojačala potražnju za SKUPIM torbama: Jedna je prodata za skoro 400 HILJADA eura

Što je proizvod rijeđi, to je bogatim kupcima i kolekcionarima zanimljiviji.

Iako je svijet mode na koljenima, niša skupih dodataka nije ni dotaknuta - naprotiv, ljudi sve više žele da kupuju kreacije koje imaju karakter nedostižnog i jedinstvenog. Aukcijske kuće i preprodavci otkrivaju kako su čuvene "Birkin" i "Kelly" torbe traženije nego ikada.

Kako su istakli, "Birkin" tašna od krokodilske kože u novembru je prodata za oko 332.469 eura, dok je "Kelly" postigla nešto višu cijenu od 398.963 eura.

Iz kompanije koja se bavi preprodajom luksuznih torbi, ističu kako bilježe povećanu potražnju za ovim modnim dodacima, prenosi CNN.

Menadžer te kompanije Džefri Berk istakao je kako neke kolekcionarske kreacije dostižu i do 10 puta veću cijenu nego što su imale u klasičnoj prodaji.

Što je proizvod rijeđi, to je bogatim kupcima i kolekcionarima zanimljiviji.

Hermes torbice prodaju se u limitiranim kolecijama i dan-danas, zato je njihova politika jasna - manje komada, veća potražnja i cijena.

Tako da pored prilično visoke cijene, njihove torbe je i zbog toga teže kupiti.

Naime, prednost imaju slavne osobe i one koje inače troše na njihove kreacije. A pošto je kreacija malo, mnogi nikad ne dođu na red, pa traže vintidž torbe, ali i njihove cijene su astronomske.

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković