Neobična akcija u jednom kafiću: Vakcinišite se kod nas, kuća časti piće

Jedan bar u Tel Avivu, u saradnji s opštinskim vlastima nedavno je pokrenuo neuobičajen način rada: svi koji tamo dođu da se vakcinišu protiv kovida, dobiće i besplatno piće.

Ponuđeni napici su, naravno, zbog mjera predostrožnosti bezalkoholni.

Iako je dosad, prema podacima ministarstva zdravstva, od 9,3 miliona stanovnika Izraela jednom dozom vakcine protiv kovida vakcinisano njih gotovo 50 odsto, a 35 odsto ih je primilo obje doze Fajzerove vakcine, vlasti su se zabrinule da bi motivacija stanovnika postupno mogla oslabiti i tako usporiti izraelske planove o ponovnom otvaranju privrede.

Kako bi privukao lokalno stanovništvo da se odazove programu vakcinacije, gastropab Jenia iz Tel Aviva je, u saradnji s gradskim vlastima došao na zamisao da uz vakcinu ponudi i bezalkoholno piće.

U čovjekovoj je prirodi da cijeni svakojake podsticaje, posebno kad su besplatni i ukusni pa je bar ponudio nešto što bi malo ko odbio.

„Pomislila sam da je zaista dobra prilika doći u bar i istovremeno se vakcinisati, s obzirom na to da nisam imala ni vremena ni mogućnosti otići na neko drugo mjesto“, rekla je Mej Perez, jedna od onih koji su iskoristili primamljivu ponudu.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković