Oslo oduzeo ulice automobilima i vratio ih ljudima

Kroz Program za život bez automobila, u glavnom gradu Norveške veliki broj ulica je zatvoren za automobile, a uz to je uklonjeno čak 760 parking mjesta i umjesto njih su postavljene biciklističke staze i parkovi.

Ovakav cilj u Oslu nije postignut odjednom, već je za njegovo ostvarivanje bilo potrebno mnogo uloženog vremena. Zapravo, prve ideje o promjeni infrastrukture javnog prostora javile su se već 1990, kada je sistem glavnih ulica promijenjen, te su one premještene ispod nivoa zemlje.

Ova početna odluka je učinila da se broj automobila na nekada najprometnijim ulicama znatno smanji, prenosi Klima 101 pisanje Streetsbloga.

Procjenjuje se da će se u Oslu zabilježiti porast stanovništva od skoro 30 odsto do 2040. godine, zbog čega je prijestonica Norveške počela da brine o svojim emisijama.

U 2016. godini sprovedena je klimatska i energetska strategija čiji je cilj smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte u Oslu za 50 odsto do 2022. i dostizanje neto nultih emisija do 2050. godine.

Kako bi se ovaj grad načinio čistijim za život i obezbijedilo smanjenje emisija uprkos povećanju broja stanovnika, dio rješenja je bio da se napravi centar grada bez automobila.

Prve akcije odvijale su se u šest pilot područja tokom ljeta 2017. godine, kada je uklonjeno prvih 350 parking mjesta, dok je godinu dana kasnije uklanjanje parking mjesta nastavljeno, uz sprovođenje mjera za promjene u načinu vožnje u centru grada.

Na mjestima na kojima su se nekada nalazile ulice kojima su se kretali isključivo automobili, u Oslu je napravljen niz novih pješačkih staza, a jedna ulica je pretvorena u ulicu mješovite namjene, gdje je dvije trećine prostora bez automobila, rezervisano za pješake.

U centru grada su postavljene nove klupe i fontane za pijaću vodu, kao i igrališta za djecu širom grada. Da bi ovi prostori bili privlačni u svako doba, postavljeno je i stalno ulično osvjetljenje.

Projekat za život bez automobila donio je brojne pozitivne rezultate, a jedan od najvažnijih svakako je to da se 2019. godine u centru grada nije dogodio nijedan smrtni slučaj pješaka i biciklista. To je znatno poboljšanje u odnosu na 1990. godinu, kada je 19 osoba poginulo u saobraćaju u centru Osla.

Na primjeru Osla možemo vidjeti da je tranzicija u svakodnevicu bez automobila zaista moguća, čak i u velikim gradovima poput prijestonice Norveške, ali i da ovakvi projekti donose višestruku korist građanima, prije svega u pogledu njihove bezbjednosti, ali i u pogledu značajnog smanjenja emisija.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković