Neobična poruka u kafiću: Strogo je zabranjeno pričati o koronavirusu

Neobična poruka...

Poruka koju je italijanka Kristina Matioli napisala rukom u kafiću u Rimu, veoma je jasna. Poruku je okačila iznad šaltera, a na njoj piše: Strogo je zabranjeno pričanje o koronavirusu, zaključavanju ili virusologiji.

U malom baru na periferiji Rima, menadžerka Kristina Matioli se nada da će svojim klijentima pružiti kratak predah od globalne pandemije dok piju kafu.

"Mjesecima razgovaramo o istoj stvari, pa smo odabrali da osvijetlimo atmosferu", rekla je Kristina Matioli, menadžerka "Filing bara".

Kao prva evropska zemlja pogođena pandemijom, Italija je bila pod sjenkom kovida 19 duže od većine zemalja i pretrpjela je jednu od najtežih blokada.

Poslije nekoliko mučnih nedjelja tokom ljeta, gdje se život skoro normalizovao, pandemija ponovo dominira zemljom.

„Ne radi se uopšte o poricanju ili nerazumijevanju poteškoća kroz šta svijet prolazi, već samo o tome da treba predahnuti", istakla je Kristina.

Većina posetilaca bara pozdravila je poruku menadžerke i istakla da je pritisak o temi veliki, a ideja menadžerke odlična.

"Dosadilo nam je da pričamo o kovidu, ne možemo to više da izdržimo, svuda gdje idemo razgovaramo samo o kovidu. Rado razgovaram o bilo čemu osim o tome, radije bih o vremenu ili poznatim ličnostima", istakao je stalni posjetilac kafića.

Koronavirus je uvijek prisutan, od sredstva za dezinfekciju ruku do maski koje nose svi koji ne jedu i piju. Prema odluci vlade kafić se zatvara u 18 sati.

Da bi ljudima skrenula pažnju, Matioli je postavila još jedan natpis koji nudi ideje za razgovor, uključujući istoriju i kulturu.

"To je mudra inicijativa, rekao bih čak i neophodna", rekao je frizer Mauricio koji je redovni posetilac kafića.

„Još jedna menadžerka kafića u Trentinu (u severnoj Italiji) takođe je napravila slične plakate, iako je prvo tražila moju dozvolu", dodaje Kristina Matioli.

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković