Zabranjeni kanjon: Mnogi su podmićivali čuvare da ga vide(video)

Island je poznat kao mjesto nevjerovatnih prizora, ali ovaj će vas, sasvim sigurno, ostaviti bez daha. U pitanju je kanjon po imenu Fjadrargljufur.

Rijeka Fjadra nalazi se na jugu Islanda, a kanjon je nastao tokom posljednjeg ledenog doba. Danas je plodno tlo za vegetaciju i njegove stijene krase nerealno zelena mahovina i lišajevi.

Vodostaj nije visok, kako prenosi portal Pun Kufer, pa je šetnja kroz kanjon sigurna. Potreban je samo razuman oprez pri odabiru obuće i prilikom hodanja po klizavim stijenama. Takođe, bilo bi dobro da izbjegnete zimu, jer tada vodostaj naraste.

Postavimo ovdje pitanje “od milion dolara”: Zašto su turisti podmićivali čuvare da ih puste unutra, ako je ulaz slobodan?

Odgovor je – zbog toga što se dogodilo nešto što niko nije mogao da predvidi.

Naime, američka pop zvijezda Džastin Biber ovdje je 2015. snimao spot za pjesmu “I\’ll Show You”.

“Armija” oduševljenih fanova stigla je do kanjona i prouzrokovala potpuni haos. Video-snimak je imao 450 miliona pregleda, ali Džastin Biber nije dobio nagradu za turističku promociju. Štaviše, lokalne vlasti privremeno su zatvorile kanjon dok se situacija ne smiri.

Fanovi su pokušali da podmite čuvare novcem, hranom, a jedna žena je odbila besplatan put u Dubai u zamjenu za ulaz u kanjon.

Sada je kanjon ponovo otvoren, s obzirom na to da je zbog pandemije bilo manje turista nego inače. Ukoliko ikada odete na Island, ne zaboravite da svratite do kanjona koji vrijedi više od Dubaija.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković