Online veza: Mjesecima joj slao novac, čekao je na aerodromu ali se nije pojavila

Kada je Britanac Kolin Or (40) preko jedne internet stranice za upoznavanje upoznao Ukrajinku Olgu Marčenko, mislio je da je to ljubav njegovog života.

On i Olga razmijenili su više od 800 elektronskih poruka, hiljade poruka na WhatsAppu, brojne telefonske pozive i fotografije.

Kolin je tokom njihove veze 32-godišnjoj Olgi slao i novac koji joj je bio potreban za izdržavanje ćerke s kojom je živjela u ukrajinskom gradu Lugansku.

Nakon nekoliko mjeseci online veze, Olga mu je priznala kako bi voljela da živji u Edinburgu s njim. Kolin je odmah požurio na Western Union i poslao joj novac, ali kada je došlo vrijeme da napokon uživo vidi odabranicu svoga srca, duboko se razočarao.

Olga je s ćerkom trebala da sleti na aerodrom u Edinburgu, a Kolinu je opisala šta obje imaju na sebi kako bi ih lakše prepoznao. Ali kad je došao na aerodrom, njih dvije nisu izašle iz aviona koji je stigao iz Ukrajine.

Kolin je pomislio kako se Olgi nešto dogodilo pa je prijavio policiji njen nestanak. Ali policija mu je otkrila kako osoba pod tim imenom stanuje van Velike Britanije i da nije nestala.

Kolin je tada shvatio da ga je fatalna Ukrajinka prevarila i to zbog 1.600 funti koje joj je on tokom njihove veze poslao.

“Naravno da sam u početku i pomislio da je možda riječ o prevarantkinji. Ali, nakon svih poruka, poziva i svega što smo prošli zajedno, mislio sam da sam napokon pronašao nekoga za sebe”, rekao je tada ovaj 40-godišnjak.

“Kada bih mogao da razgovaram s njom, samo bih je pitao zašto baš ja. Od milion drugih muškaraca, zašto je izabrala radničkog muškarca srednje klase kako bi od njega krala. Krvavo sam radio i zaradio herniju, zbog čega moram ići na operaciju, a sve zato što sam njoj i njenoj ćerki htio da pomognem”, kazao je Kolin koji je svojim primjerom želio da upozori druge ljude da ne vjeruju svima koje upoznaju na internetu uprkos tome kako se oni predstavljaju.

Iako su od tada prošle tri godine, Kolin je još slobodan i dalje traži svoju srodnu dušu. Trenutno radi kao kuvar i u tom je poslu, čini se, vrlo dobar jer ima i svoje kurseve.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković