Porodica ga tražila mjesec dana: Lagao im da ima koronu i pobjegao s ljubavnicom

Indijac Manish Mishra (28) nazvao je svoju suprugu i plačući joj rekao da je zaražen koronavirusom. Govorio je i da će se ubiti, da mu takav život ne treba, pa je izbezumljena porodica sve prijavila policiji.

Tada je klupko počelo da se odmotava, a radnja kao u sapunicama.

Policija je započela traganje za Manishom Mishrom nakon što je brat njegove supruge prije mjesec i po dana prijavio policiji da je nestao.

Stanovnik Taloje, Mishra je radio u logističkoj kompaniji u JNPT, Uran. U jutro 24. jula krenuo je na posao kao i obično.

Ali naveče je nazvao suprugu, rekavši da je iz laboratorije dobio rezultate da je pozitivan na COVID-19, da više ne želi živjeti i prekinuo je vezu. Tada je telefon isključen.

“Locirali smo njegov mobilni telefon na dva mjesta, Vashiju i Airoliju. Pratili smo njegov motor u Sektoru 17, Vashi. Nijedna laboratorija nije nikoga testirala s njegovim imenom”, rekao je policajac.

Svim policijskim stanicama i ribarima rečeno je da “paze na mrtva tijela”.

“Na osnovu posljednje lokacije mobilnog telefona u Airoliju, skenirali smo sve snimke CCTV kamera iz tog područja i zatekli ga kako ulazi u automobil. U međuvremenu smo takođe neprestano ispitivali njegove prijatelje i porodicu. Došli smo do saznanja da ima ljubavnicu. Uz pomoć informacija koje su pružili prijatelji, pratili smo ga u Bhawarkui, Indoreu u Madhya Pradeshu”, rekao je Sanjeev Dhumal, viši inspektor policije Vashi.

Utvrđeno je i da je Mishra otpušten s posla jer se nedavno upustio u finansijsku prevaru. Imao je aferu nekoliko godina i želio se riješiti supruge i ćerke.

“Zbog toga je planirao svoju bolest i samoubistvo “, rekao je Dhumal.

Mishra je pronađen u Indoreu gdje je živio sa ljubavnicom, vraćen je u Navi Mumbai i predat svojoj porodici.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić