Horor koji je majka priređivala ćerki: Nije joj dala da jede, šminkala je od druge godine

Nije tajna da su takmičenja ljepote za djecu izuzetno popularna u Americi, a Eden Vud jedna je od najuspješnijih učesnica do sada. Naime, Eden je pobjeđivala na različitim takmičenjima, a ponijela je titulu i najljepše. Iako se na prvu, možda, njen život čini savršenim, Eden je, zapravo, imala prilično teško djetinjstvo.

Naime, njena majka Miki je u svijet takmičenja uvela kada je Eden imala samo dvije godine, prilikom čega je insistirala da njena plavokosa ćerka bude uvijek dotjerana, sa savršenom frizurom i šminkom, i da nosi damske haljinice od tila.

Eden je morala redovno da posjećuje solarijume, jela samo niskokaloričnu hranu, oblačila haljinice od tila, šminkala se svakodnevno i pravila komplikovane frizure.

Tako je djevojčica, koja još nije znala ni slova, defilovala pistom i mahala prisutnima. Žiri je bio zadovoljan, ali prigovori publike pali su na njenu majku Miki.

Da bi Edna uvijek bila nasmijana i dobro raspoložena, njena majka joj je davalaenergetske napitke, koje je djevojčica redovno pila. 

Sva ta energetska pića su pogoršala njeno zdravlje, počela je da ima jake glavobolje i probleme sa probavom. Ali njenu majku to nije zanimalo, ona je nastavila da pravi modela od svoje ćerke.

Konačno, Miki je upozorena da će joj oduzeti dijete, ako se ne promijeni. Kasnije se ispostavilo da je majka često tukla “kako bi djevojčica stvorila otpor prema stresnim situacijama”.

Kada je Eden napunila šest godina i dobila 300. krunu, izrazila je želju da prekine sa takmičnjima za ljepotu i manekenstvom. Djevojčica je rekla da je umorna od svega i da želi da radi nešto drugo.

Kasnije je napisala autobiografsku knjigu, glumila u nekoliko filmova i osmislila lutku koja liči na nju. U budućnosti planira pokretanje posla sa majkom, gdje bi se bavile prodajom dječje garderobe.

Danas Edna ima 15 godina, ali godine provedene pod teškom šminkom i u manekenstvu, učinile su djevojčicu starijom.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić