Super baka postala fitnes influenserka

Džoan Mekdonald (74) iz Koburga u Kanadi, prije tri godine izgubila je 30 kilograma, a sada je postala prava senzacija na Instagramu na kom je prati više od 80.000 ljudi.

S punih 70 godina Džoan je bila nezadovoljna svojim životom. Imala je višak kilograma (90 kg), pila je ljekove za visok krvni pritisak i borila se s ozbiljnim artritisom. Zbog toga je odlučila da napravi promjenu. Počela je da vježba i jela je pet uravnoteženih obroka dnevno.

Sada ima 60 kg, a na svom Instagram profilu “Train With Joan” skupila je hiljade pratilaca dijeleći svoje putovanje s mršavljenjem.

“Sada je već prošlo tri godine otkad sam promijenila svoj životni stil i mogu da kažem da sam sada potpuno drugačija žena nego što sam bila kada sam tek počela s promjenama”, napisala je Džoan na svojoj web stranici i dodala da voli da se povezuje s drugim ženama i muškarcima koji se odluče da vode zdraviji način života.

Ona je odlučila da smrša kada je njena kćerka Mišel, kondicioni trener, koja živi u Meksiku, došla kući i vidjela kako njeno zdravlje nije najbolje.

Džoan je tada obnovila članstvo u teretani, kupila vagu i naučila kako da koristi iPhone da bi mogla svoj napredak da podijeli na internetu.

“Moj moto je bio: “Ne smeta mi ako su moje promjene spore. Idem svojim tempom i ovog puta promjene će trajati do kraja života”, rekla je Džoan.

Kako su mjeseci prolazili, ova baka je vidjela da mršavi i počela je da se fokusira na treninge s tegovima kako bi pojačala svoju snagu.

Ona danas trenira po 90 minuta najmanje pet dana nedjeljno, a na svom Instagram profilu dijeli vežbe, piše Daily Mail.

Džoan je čak pokrenula i sopstvene e-knjige kako bi pomogla drugima na njihovom fitnes putu, koje je napisala uz pomoć kćerke Mišel i njenog partnera Žana. “Bez obzira koliko je život težak ili izazovan, moramo da ostanemo nepokolebljivi u svom cilju i nastavimo da idemo dalje. Kad sam počela, nisam ni zamišljala da ću danas biti ovdje. Samo sam željela da svoje zdravlje podignem na viši nivo i da prestanem da koristim ljekove. Svaka vrata kroz koja prođemo vode na druga vrata. Nadam se da ćete svi odlučiti da rastete! Naučite da volite sebe, najbolje se brinite o sebi i usudite se ponovno da sanjate i volite svim srcem”, zaključila je Džoan.

 

Izvor i foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka  Mulić