Stvoren je prvi plutajući hotel, a napaja se solarnom energijom

Krstarenja velikim brodovima su izašla iz mode. Sada možete da iznajmite plutajući hotel za maksimalno 12 osoba, sa svim mogućim pogodnostima koje možete da zamislite!

Naime, francuska kompanija Anthenea je osmislila i stvorila prvi plutajući hotel koji se napaja solarnom energijom i koji pruža specifično iskustvo.

Anthanea je eko-hotel koji pruža nevjerovatan pogled na okean i stakleno dno, gdje posjetioci mogu da posmatraju čudesan svijet riba. Kako kompanija navodi, ideja je prvobitno potekla iz filma o agentu 007 iz 1977. godine “Špijun koji me je volio”. Iza projekta se krila jaka želja da se stvori nešto jedinstveno i  futurističko.

Prvi Anthenea hotel otkriven je u luci Trbebeurden na ružičastoj granitnoj obali Bretanje u Francuskoj. Na samom vrhu hotela se nalazi lounge koji može da služi za sunčanje, svečane večere i ručkove, a cio hotel može da primi dvanaest ljudi.

Kompanija je saopštila da je već do sada primila veliki broj zahtjeva. Postoje planovi da se prve isporuke “kapsula” izvrše u proljeće 2021. godine, što znači da će se više Anthenea pojaviti na različitim lokacijama širom svijeta.

Kapsula veličine 540 kvadratnih metara dizajnirana je da radi na solarnu energiju, sa pet automatski rotirajućih solarnih panela. Takođe uključuje izuzetno veliki krevet u glavnoj spavaćoj sobi, kade sa morskom vodom i panoramsku kuhinju.

“Budući da je Anthenea sertifikovana kao eko-hotel, daje vam priliku da plovite morskim pejzažom u režimu sporog otkrivanja i spustite sidro tamo gdje želite. Nijesu potrebne posebne navigacijske vještine ili licence”, stoji u saopštenju kompanije.

Noćenje u ovom jedinstvenom hotelu je od 290 eura za dvije osobe.

 

Izvor I foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić