LEGO za odrasle

Odrasli ljudi koji se osjećaju mlado će uskoro moći da ponovo uživaju u jednoj od svojih omiljenih aktivnosti iz djetinjstva, slaganju LEGO kockica.

Ljubitelji kockica moći će da naprave čuvene portretei da ih kače na zid!

Danski proizvođač igračaka je nedavno najavio da će se u prodaji pojaviti nova kolekcija LEGO kockica za odrasle pod nazivom LEGO Art, koja će ljudima omogućiti da naprave svoje slike i okači ih na zid ili ih stave na neko drugo mjesto za ukras.

Iz kompanije LEGO su rekli da će biti dostupna četiri seta kockica od kojih će moći da se naprave čuveni Endi Vorholov portret Merilin Monro, portreti članova Bitlsa, portret Marvelovog superheroja Ajrona Mena i portreti likova iz filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Svaki od ovih setova će imati 3.500 kockica, koje mogu biti upotrebljene za pravljenje nekoliko različitih portreta. Uz svaki od njih će stići i odgovarajuća muzička pratnja tj. plejlista u trajanju od 90 minuta, koju možete da slušate dok slažete svoje umjetničko djelo.

„Muzika otkriva inspiraciju iza svakog od dizajna i pomaže odraslima da se opuste dok na nov način istražuju svoju ljubav prema umjetnosti, muzici i filmu. Napravite svoje umjetničko djelo dok uživate uz muziku, divite mu se i okačite ga na zid!“, izjavio je Semjuel Džonson, glavni dizajner kolekcije LEGO Art.

 

Izvor I foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić