Postao milioner ali će nastaviti da radi na građevini

Stiv Tomson (42) i njegova supruga Lenka (41), roditelji troje djece iz Selseja u Velikoj Britaniji jedni su od najvećih dobitnika u toj zemlji.

Na EuroMillionsu su 19. novembra ove godine osvojili 105 miliona funti. On je građevinar i kaže da će nastaviti da radi jer, između ostalog, ne želi svoje klijente razočarati i ostaviti ih nedovršenog posla tokom praznika.

“Sve bih svoje poslove obavio do Božića i da nismo osvojili milione. Jednom kada se oporavim od šoka, ionako ću nešto raditi jer nisam tip čovjeka koji može samo da sjedi. Moj poslovni partner zna da ću za njega biti tu, ako zatreba”, rekao je Stiv.

Opisao je i kako se osjećao onog trenutka kada je pogledao listić i shvatio da su upravo postali milioneri.

“Počeo sam da se tresem. Postao sam svjestan koliko je to veliki dobitak, velika pobjeda, ali nisam znao šta da radim. Izašao sam iz kombija, ušao u kuću, razmišljao da pokucam komšiji pa se vratio nazad u kombi. Bio sam na ivici srčanog udara”, prisjetio se i dodao da je narednih dana toliko malo spavao da je bio mentalno i fizički iscrpljen. Našalio se da je izbrojao puno ovaca pokušavajući da utone u san, ali uzbuđenje je bilo preveliko.

On i njegova Lenka zajedno su već 17 godina. Upoznali su se nakon što je ona došla iz Slovačke u Veliku Britaniju na studije. Kažu kako će uprkos ogromnom novcu pokušati da žive sasvim običnim životom.

“Na kraju krajeva, ja sam još uvijek Stiv, a ona je i dalje Lenka, i to se neće promijeniti. Jedino što će nam finansijski biti bolje”, rekao je.

Kaže da je u početku razmišljao da vijest o dobitku drži podalje od javnosti, da kaže samo bliskim članovima porodice, ali onda je odlučio kako neće živjeti u laži i da zapravo nema razloga da se skriva. Posebno što oboje imaju mogućnost da prestanu da rade kad požele i presele se u novu kuću.

Žele da kupe veću kuću kako bi djeca imala svako svoju sobu, što sada nije slučaj. Stiv čak razmišlja da izgradi kuću sam. Uz to, planiraju da pomognu porodici tako što će i njima kupiti kuće.

Njihova djeca imaju 15, 10 i 8 godina, a Stiv kaže kako su vrlo razumni u svojim željama. Dodaje da ne planiraju djecu razmaziti i kupovati im sve i svašta, već će i dalje morati da zarade ako želje nešto da imaju.

“Naš sin ima 10 godina i rekao je da želi Teslu, a 8-godišnja ćerka bi rado dobila rozi iPhone”, rekao je.

I Lenka se jako raduje slobodi i mogućnostima koje im se sada otvaraju u životu.

“Naš godišnji odmor smo uvijek koristili za posjetu mojoj porodici u Slovačkoj i svake godine kada bismo se vratili, već bismo počeli da štedimo za sljedeću godinu. Sada, ne samo da se mogu pobrinuti za njih i viđati ih češće, već možemo svi zajedno otputovati negdje na plaže u toplije krajeve”, rekla je Lenka.

U avgustu je neko osvojio jackpot od 170 miliona funti, što je najveći dobitak u Velikoj Britaniji, ali dobitnik je odlučio da ostane anoniman, prenosi 24sata.hr.

Izvor: Cdm