Selo nevjerovatne ljepote ostavljenima nudi besplatan smještaj

Sjećate li se radnje filma “Ljubav i praznici” u kojem dvije žene zamjene kuće kako bi pobjegle od svakodnevice? Nadahnuti filmom, Britanci umjesto ramena za plakanje svima koji su odnedavno solo nude priliku da osvoje tri dana besplatnog smještaja u Kotsvoldsu – upravo onamo gdje je Kejt Vinslet prepustila svoju kolibu Kameron Diaz.

Kotsvolds jedno je od onih mjestašaca koje bi lako moglo postati mjerna jedinica za šarm, stoga ne čudi što ga i mnogi reditelji korsite u svojim ostverenjima.

Ovo veoma fotogenično mjesto i nekoliko okolnih sela britanska vlada proglasila je ”područjem nevjerovatne prirodne ljepote” koje čine zelene ili snijegom prekrivene doline, domaće životinje, simpatični brežuljci, romantična sela i duh tradicije koji obavija cijelu tu priču o netaknutoj prirodi usred Engleske.

Independent Cottages nudi drvenu kolibu za odmor s kaminom u januaru, a ko poželi, ugrijati se može i uz suputnika jer nije uslov da na put idete sami.

Dočekaće vas i boca pića i čokolade za punjenje baterija nakon leta. Farthing Cottage u kojoj ćete biti smješteni nalazi se nedaleko od mjesta Stow-on-the-Wold, gdje možete nabaviti hljeb, mlijeko i ostale “rekvizite” za što udobniji boravak.

S obzirom na to da sezona raskida nikada ne miruje, moraćete uvjeriti vlasnike da ste baš vi najbolji izbor da liječite slomljeno srce u britanskoj kolibi. Stoga, pripremite svoju srcedrapateljnu priču i uživajte u  ugođaju.

Izvor: Cdm