Ove stvari su svjetskim milionerima besplatne

Pojedini svjetski poznati milioneri, i pored ogromnog imetka, neke stvari dobijaju besplatno.

  1. Hrana i piće

Bil Gejts, jedan od najbogatijih ljudi svijeta, ponosni je vlasnik zlatne McDonaldsove kartice koja mu omogućava da jede u bilo kojem fast food restoranu ovog imena na planeti potpuno besplatno.

S druge strane, američki reditelj Džordž Lukas nikada nije gladan u gradu u kojem postoji lanac restorana Burger King. Poznati restorani daju ovu privilegiju slavnim i bogatim, ali insistiraju da se o prestižnim karticama ne priča pa potpuni popis imena nije poznat.

  1. Luksuzni predmeti i putovanja

Dodjele nagrada i premijere filmova odličan su poligon za promovisanje novih luksuznih predmeta. Ne čudi stoga što se bogatima i slavnima daju darovne kesice ogromne vrijednosti.

Na dodjeli Oskara, primjerice, one su dosezale i do zapanjujućih vrijednosti i do 168 hiljada američkih dolara zbog čega se proširila krilatica da niko nije gubitnik na gala večeri Američke akademije. Prije par godina u ‘kesicama’ se nalazio vaučer za jednogodišnji najam luksuznog automobila Silvercar Audi, bicikl vrijedan 1.200 američkih dolara, besplatan put u Italiju i slične pogodnosti.

  1. Ekstremna iskustva

Rezervaciju za komercijalni let u svemir može da priušti samo mali dio svjetske populacije. Ipak, neka uzbudljiva iskustva najbogatiji pustolovi mogu dobiti besplatno. Kada svjetski ‘mudraci’ smisle neku novu inovaciju – milioneri i milijarderi su prvi koji to besplatno mogu da isprobaju.

Sir Richard Branson ljubitelj je ekstremnih sportova, pa ne čudi da je među prvima koji isprobava nove rekvizite i vozila za adrenalinsku pustolovinu poput prenosne rakete-letjelice jatpack. Ovaj bogataš težak oko 4 milijarde dolara obožava kitesurfing, vožnju balonom na vrući vazduh, a u svojem posjedu ima i privatnu podmornicu.

Izvor: Cdm