Sky News pokreće kanal za sve gledaoce kojima je muka od Bregzita

Nakon trogodišnje krize oko Bregzita, TV stanica Skaj njuz (Sky News) želi da otvori kanal na kojem neće uopšte biti vijesti o Bregzitu, a kažu da je namijenjen svim gledaocima kojima je dosadila čitava drama oko izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Još od kada je održan referendum 2016. godine, britanski političari raspravljaju o tome kako, na koji način i da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da izađe iz EU, a i dalje veliki broj pitanja ostaje nerazjašnjen iako je ostalo još samo dvije sedmice do zadnjeg roka 31. oktobra.

“Skaj njuz Bregzit fri” će se pobrinuti za one kojima je dosadilo da slušaju vijesti o Bregzitu, objasnio je direktor Skaj njuza Džon Rajli.

“To je nešto što znamo da će naši gledaoci smatrati vrijednim. Bregzit je istorijska priča koja ima veliki uticaj i nastavićemo da izvještavamo o tome sveobuhvatno”, rekao je Rajli.

Ovaj novi kanal, kaže on, daće ljudima odmor od Bregzita, prenio je Tanjug.

“On će služiti kao svojevrsni filter gdje će ljudi moći da čuju o pitanjima koja se ne tiču britanske vlade i Brisela, a fokus će biti na ozbiljnom, originalnom novinarstvu”, rekao je on.

Izvor: Cdm