Među najneobičnijim na planeti: U ovoj zemlji drveće iz jezera raste naopako(video)

Ušuškano u planinama Tian Šan u Kazahstanu leži jezero Kaindi. Nastalo je posle zemljotresa 1911. godine i sigurno je među najneobičnijim na planeti. Taj zemljotres je izazvao velika klizišta i time stvorio veliko udubljenje u zemljištu. Sukcesivno, kiša je ispunila dolinu i stvorila ovo jezero.

Jezero je poznato po velikom broju stabala omorike koje izviru iz vode, a u pitanju su ostaci drveća koji su potopljeni prilikom formiranja jezera.

Stabla koja su se nalazila na mjestu gdje je sada jezero su uspela da opstanu uprkos tome što su potopljena pod vodom i djeluju mistično i moćno, a tirkizna boja vode ovo jezero čini još spektakularnijim prizorom.

Podvodni prizor je još ljepši, jer se drveće nije razgradilo, pa se stvara prelijepa podvodna šuma.

Iznenađujuće je što ovo jezero posećuje jako mali broj turista, ali razlog vjerovatno leži u tome što se nedaleko od Kaindi nalaze poznata jezera Bolšoe Almatinskoe i Kolosaj, koja posjeduju pristupačniji prilaz iz grada.

Uprkos blizini gradske sredine i višemilionskoj populaciji, u okolini jezera je mirna atmotsfera, savršena za odmor i uživanje.

Izvor: Kolektiv.me