Majka vodi djecu u lov kako bi što manje koristili mobilne telephone

Majka iz Oklahome, velika ljubiteljka oružja i lova, odlučila je da zaštiti troje djece od mobilnih telefona i tehnologije vodeći ih u lov.

Tako 34-godišnja Heder Del Moral zajedno sa 14-godišnjim sinom Huanom, 12-godišnjom Isom i devetogodišnjom Armonijom redovno lovi srne, patke i guske.

Ona inače sa koleginicom Amandom Tomas radi u Odjeljenju za divlje životinje Oklahome i svjesna je kako je lov kontroverzna tema. Međutim, ona smatra da lov ne može da našteti djeci.

“Neke od trenutaka koje ću zauvijek pamtiti u životu su upravo oni kada idem u lov s djecom. Ne nose svoje mobilne telefone tako da možemo normalno da razgovaramo, smijemo se, upoznajemo i zbližimo. Ljudi su mi govorili kako ne vjeruju da vodim svoju djecu u lov. Poštujem njihovo mišljenje, ali tražim da i oni poštuju moje i ne osuđuju nešto što nisu ni probali”, kaže Del Moral.

Ona dodaje kako na taj način vodi djecu u prirodu i uči ih da poštuju životinje.

“Oni su fascinirani biologijom. Pomažu mi da očistim životinje i pokažem im srce”, govori Del Moral.

Njena koleginica Amanda dodaje kako lov ljude uči strpljenju i tome da se težak rad ne isplati baš uvijek jer ne uhvate svaki put neku životinju.

“Nikada ne vršimo pritisak na djecu da rade nešto što ne žele. Ukoliko odluče da ne žele da pucaju, ne tjeramo ih na to. Ne želimo da budu uplašena”, rekla je Tomas.

Pored lova, Heder šalje djecu da treniraju brojne sportove tako da su njihovi rasporedi uglavnom ispunjeni.

Izvor: Cdm