Zbog teške bolesti: Stariji bračni par izvršio samoubistvo jer nijesu mogli jedno bez drugog

Nakon što su saznali da je jednom od njih bolest uzela maha i da se bliži smrt, stariji bračni par je odlučio da se ubije, pošto nisu mogli da zamisle život jedno bez drugoga.

Hauard (80) i Žaklina (78), stariji bračni par iz Velsa, izvršili su samoubistvo nakon što su saznali da je Hauardova bolest uznapredovala i da će najvjerovatnije umrijeti. Tom prilikom, oni su napisali oproštajna pisma za porodicu, prijatelje, kao i za advokata koji je zastupao njihove interese. Kako se navodi, oni su se na čin samoubistva odlučili pošto nijesu mogli da zamisle život jedno bez drugoga.

U pismu koje su ostavili oni su naveli kako su imali sjajan život uz rečenicu "niko od nas dvoje ne želi da živi bez onog drugog".

Prema svjedočenju porodice i prijatelja, Hauard je bolovao od raka crijeva.

Prije nego što su izvršili samoubistvo, oni su ostavljali cedulje sa imenima na određenim predmetim i na taj način su podijelili svoj imetak između dragih osoba.

Kako su ih opisali u komšiluku, oni su bili skladan par koji je bio omiljen u komšiluku, koji je bio bez djece, ali su dijelili istu strast prema putovanju, muzici i fotografiji.

Noć prije ubistva, neko od njih dvoje je poturio komšiji ispod vrata pismo u kojem su naveli da su izvršili samoubistvo i da pozovu policiju. Uz pismo se nalazila i nepoznata suma novca.

Prilikom ulaska u kuću, policija je Hauarda pronašla u kadi, dok se Žaklina nalazila u krevetu.

Patolog koji je vršio uviđaj, saopštio je da je par preminuo od posljedica gušenja.

Izvor: Kolektiv.me