Njemcu farmerke spasile život usred mora

Njemac Arne Murke, jedrio je sa svojim bratom obalom Novog Zelanda, kada se jedro iznenada prevrnulo i bacilo ga u more.

Ostao da pluta sam, samo zato jer nije uspio da dohvati pojas za spasavanje koji mu je bacio brat, pa su Murkea morske struje povukle daleko od jahte.

Vješti i dovitljivi Njemac se ipak snašao, pa je od svojih farmerki napravio pojas za spasavanje koji ga je održavao na površini vode više od tri sata do dolaska spasilačke službe, piše agencija Rojters.

Novozelandskim medijima je poslije bezbjednog pristajanja na kopno priznao da sigurno ne bi bio među živima da nije bilo farmerki i da nije znao kako mu one mogu pomoći.

Njemac je jednostavno zavezao nogavice u čvor i podigao farmerke iznad vode da se napune vazduhom i tako napravio improvizovani pojas za spasavanje. Nakon troipočasovnog plutanja, pojavio se spasilački helikopter i izvukao ga iz vode, a njegova fotografija kako pluta na površini već je preplavila društvene mreže.

                                                                              Foto: Cdm

Srećnu okolnost predstavlja i to što je jahta bila opremljena najsavremenijim radio-uređajima, tako da je brat mogao da pošalje poziv u pomoć spasilačkim službama.

Izvor: Cdm