Vinjales – skriveni dragulj Kube

Ruralni gradić u zapadnoj Kubi najpoznatiji je po fabrici duvana, ležernom načinu života i karakterističnim krečnjačkim brdima u dolini Vinjales.

Vinjales predstavlja savršenu kombinaciju prirodnih ljepota i tradicionalne kubanske kulture.

Nalazi se na samo dva i po sata vožnje od Havane, tako da je relativno lako doći do njega. Savršena je destinacija za vikend putovanja ili jednodnevnu posjetu.

                                                                                 Foto: Cdm

Život u Vinjalesu pretežno se vrti oko zemljoradnje, tako da bi posjeta fabrici duvana trebalo da bude neizostavni dio turističkih putovanja.

                                                                             Foto: Cdm

Do nje je najbolje doći konjskom zapregom ili jahanjem konja kroz dolinu, gdje je, osim uživanja u čarima raskošne prirode, moguće vidjeti i kako žive lokalne zajednice.

                                                                               Foto: Cdm

Uprkos tome što je riječ o malom gradu, Vinjales je naviknut na turiste, a mještani su izuzetno ljubazni. Naći ćete mnoštvo prodavnica, restorana, hotela, pa čak i botaničku baštu.

Možete posjetiti i pećinu Svetog Tomasa, najveći pećinski sistem Kube. Posjetioci je mogu razgledati pješice, ili obići motornim čamcem.

                                                                                     Foto: Cdm

Ukoliko tražite jedinstveno mjesto koje ćete ovjekovječiti na fotografiji, zaputite se do Praistorijskog murala, oslikanog direktno na krečnjačkim stijenama, piše “Hafington post”.

Izvor: Cdm