Palestinski dječak preminuo nakon ranjavanja

Palestinski dječak podlegao je povredama zadobijenim tokom sukoba izraelske vojske i demonstranata duž granice pojasa Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji.

"Ahmed Abu Abed, uzrasta četiri godine i osam mjeseci, preminuo je od posljedica ranjavanja prošlog petka istočno od Kan Junisa", saopštio je kasno sinoć portparol ministarstva Ašraf al-Kidra.U saopštenju se ne navodi kako je dijete ranjeno.

Rođak dječaka rekao je Frans presu da je ranjen šrapnelom, kada je njegov otac pogodjen za vrijeme rednovnih protesta petkom duž granice.

Ostalo je nejasno zašto je dijete odvedeno na taj protest i nema nezavisne potvrde okolnosti ranjavanja dečaka. On će danas biti sahranjen.

Oko 10.000 Palestinaca protestovalo je duž granice Gaze prošlog petka, četvrtu sedmicu zaredom, otkako su se Hamas, islamska ekstremistička organizacija koja vlada tom teritorijom, i Izrael dogovorili o prekidu vatre posredstvom Egipta u novembru.

Ministarstvo zdravlja u Gazi je navelo da je tog dana u sukobima s izraelskim vojnicima ranjeno 33 ljudi, a izraelska vojska je rekla da nijedan Palestinac nije uspio da se probije kroz graničnu ogradu.

 

Izvor:beta