Grčka: Broj žrtava raste iz minuta u minut

Požari bukte u blizini Atine. Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama, u automobilima, kućama. Do sada 60 žrtava, oko 150 povrijeđenih.

Prema najnovjim informacijama koje se pojavljuju gotovo svakih par minuta, bilans stradalih u stravičnim požarima u Grčkoj popeo se na 60, vatrogasci su našli novu grupu stradalih. Samo u dvorištu jedne vile u Mati kod Atine nađeno 26 tijela.

Među preko 100 povrijeđenih je dosta djece, prenose svi svjetski mediji.Mnoge žrtve pronađene su u oblasti između Rafine i Nea Makrija, posebno u selu Mati, 29 kilometara istočno od Atine, gdje su bile zarobljene u požaru koji je zahvatio njihove kuće i automobile kojima su pokušali da pobjegnu od plamena.

Mediji javljaju da je desetoro ljudi, najvjerovatnije turista iz Danske, nestalo pošto što su bježeći od požara, uskočili u čamac i uputili se u nepoznatom pravcu. Za njima tragaju spasioci iz brodova, ali i iz helikoptera.

Premijer Grčke Aleksis Cipras zbog vanredne situacije u Atini hitno je prekinuo posjetu BiH.

Proglašena je vanredna situacija. Podsjetimo, u Atini gore tri šumska požara. Podstaknuti jakim vjetrom promjenljivog smjera oni stvaraju vatreni pojas u zapadnom i sjeveroistočnom dijelu grada. Uz to, temperatura vazduha podigla se na 40 stepeni celzijusovih.

Izvor:beta