Veliki broj poginulih u novim izraelskim napadima širom Pojasa Gaze

Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su tokom protekle noći nove napade širom Pojasa Gaze u kojima je poginuo veliki broj Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravstva u Gazi.

"U jučerašnjem izraelskom napadu na izbjeglički kamp Džabalija na sjeveru Pojasa Gaze, poginulo je 90 Palestinaca", navodi se u saopštenju palestinskog ministarstva zdravstva, prenosi Rojters. U izraelskom raketnom napadu na jednu porodičnu kuću poginule su 24 osobe, saopštio je radio Hamas Aksa. "Vjerujemo da je broj mrtvih ispod ruševina ogroman, ali ne postoji način da se žrtve pronađu i izvuku zbog intenziteta izraelske vatre", rekao je u telefonskom razgovoru sa izveštačem Rojtersa portparol palestinskog ministarstva zdravstva.

U Deir el Balahu, u centralnoj Gazi, lokalni medicinski radnici su potvrdili da je poginulo 12 Palestinaca, a više desetina ih je ranjeno. U Rafi, na jugu palestinske enklave, u izraelskom napadu na jednu porodičnu kuću poginule najmanje četiri osobe. "Ljudi su požurili da spasu zarobljene ispod ruševina. Zvuk eksplozije bio je snažan kao zemljotres", rekao je za Rojters jedan očevidac koji živi u blizini. Izraelska tenkovska granata pogodila je zgradu porodilišta u bolnici Naser u Kan Junisu i usmrtila 13-godišnju devojčicu, izjavio je Ašraf Al-Kidra, portparol ministarstva zdravstva u Gazi.

Izvor:RTCG