U masovnoj pucnjavi poginulo najmanje 16 osoba, potjera za napadačem

 Najmanje 16 osoba poginulo je u masovnoj pucnjavi na dvije lokacije u Luistonu - u baru i kuglani nekoliko kilometara dalje. Stotine pripadnika policije pretražuje Luiston i okolne oblasti u državi Mejn, a prema podacima koje prenose različite medijske organizacije, napadač je usmrtio između 16 i 22 osobe, a ranio desetine, prenosi Glas Amerike.

Zvaničnici su objavili da je više osoba izgubilo život, ali nijesu željeli da saopšte tačan broj žrtava. Policija Luistona je objavila da traga za 40-godišnjim Robertom Kardom, koji se smatra "naoružanim i opasnim", a trenutno se tretira kao "osoba od interesovanja".

Kard je radio kao instruktor rukovanja vatrenim oružjem, a obučavao se u centru za američke vojne rezerviste u Mejnu. Tokom ljeta je dvije nedjelje proveo u klinici za mentalne bolesti, navodi se u biltenu državne policije u koji je uvid imala agencija Asošijeted pres. Mediji takođe prenose da je nedavno ostao bez posla. Luiston, bivši tekstilni centar i grad sa oko 38 hiljade stanovnika u okrugu Androskogin, nalazi se u južnom dijelu Mejna, na pola puta između državne prijestonice Ogaste i Portlanda, najvećeg grada u državi.

Izvor:MINA