Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/radiobijelopolje/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Moskva i Arapska liga radiće na zaustavljanju krvoprolića u Izraelu i Gazi

Rusija i Arapska liga će raditi na "zaustavljanju krvoprolića" u Izraelu i Gazi, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prilikom prijema u Moskvi generalnog sekretara te organizacije koja okuplja arapske države.

"Siguran sam da će Rusija i Arapska liga prije svega raditi na zaustavljanju krvoprolića" sa zemljama koje žele "trajni mir na Bliskom istoku", rekao je Lavrov.

Lavrov je ocijenio da je potrebno ne samo prekinuti sukobe i riješiti probleme sa civilima, koji u ogromnom broju postaju žrtve trenutne situacije, već i ustanoviti razlog zbog koga se ne nalazi rješenje za izraelsko-palestinski sukob.

Generalni sekretar Arapske lige Ahmed Abul Geit zatražio je da se nađe pravedno rješenje za izraelsko-palestinski sukob.

On je dodao da njegova organizacija odbacuje nasilje obje strane tog sukoba.

Sukobi se nastavljaju i danas, trećeg dana od početka iznenadne velike ofanzive palestinskog ekstremističkog Hamasa na teritoriju Izraela iz pojasa Gaze.

Izvor: rtcg