Nastavljene borbe, Moskva najavljuje promjene u vojsci

Najjače borbe vode se oko Bahmuta, Avdejevke, Hersona i Soledara. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorava da bi infrastruktura ukrajinske prestonice mogla da se uruši svakog trenutka.

Moskva poručuje da će povećati broj aktivnih pripadnika vojske na milion i po. Predsjednik Rusije Vladimir Putin podnio Državnoj dumi nacrt o raskidanju ugovora Savjeta Evrope. U Rumuniju stigli NATO avioni "avaks".

Holandija šalje u Ukrajinu raketni odbrambeni sistem "Patriot".Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Moskva je saopštila da kontroliše Soledar, najavljujući velike promene u vojsci i povećanje broja aktivnih pripadnika vojske na milion i po.Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je ruske trupe uključene u borbe u Ukrajini i zahvalio vojnicima koji, kako je istakao, hrabro izvršavaju zadatke u zoni "specijalnih vojnih operacija" i uručio im državna priznanja za posvećenost i herojstvo, navodi se u saopštenju Ministarstva u svojoj aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je Državnoj dumi nacrt zakona o raskidu međunarodnih sporazuma Savjeta Evrope, koji se odnose na Rusiju.Obustavljena je potraga za preživjelima u gradu Dnjepru.

Savjetnik predsjednika Ukrajine Oleksij Arestovič - podnio je ostavku, nakon što je izjavio da je ukrajinska PVO oborila rusku raketu, koja je pogodila zgradu u Dnjepru, ubivši 41 osobu.Kijev tvrdi da je u ratu u Ukrajini poginulo više od 9.000 civila, a gradonačelnik Vitalij Kličko upozorava da bi gradska energetska infrastruktura mogla svakog trenutka da se uruši.Ukrajini je isplaćena prva tranša pomoći EU iz fonda vrijednog 18 milijardi eura. U Rumuniju stigli NATO avioni "avaks". Holandija šalje u Ukrajinu raketni odbrambeni sistem "Patriot".

Izvor: Rtcg