Francuska protjeruje još šest ruskih diplomata zbog špijunaže

Francuska protjeruje šest državljana Rusije osumnjičenih da su radili kao špijuni pod diplomatskom zaštitom nakon što su francuske obavještajne službe otkrile tajnu operaciju na njenoj teritoriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

,,Šest ruskih agenata koji rade pod diplomatskom zaštitom i za čije aktivnosti je utvrđeno da su suprotne našim nacionalnim interesima proglašeno je personama non grata“, navodi se u saopštenju Ministarstva koje prenosi agencija Frans pres.

U saopštenju se dodaje da je domaća obavještajna služba DGSI u nedjelju nakon duge istrage otkrila tajnu operaciju koju su izvele ruske obavještajne službe na francuskoj teritoriji, ali nijesu naveli detalje.Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin na Tviteru /Twitter/ je napisao da je DGSI “omeo mrežu ruskih tajnih agenata koji su radili protiv naših interesa”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je rekao da je DGSI izveo "izvanrednu operaciju kontrašpijunaže" i pohvalio je organizaciju što brine o francuskim fundamentalnim interesima.

Izvor: Mina