Od 26. januara ukidaju mjere uvedene zbog omikrona

Britanski premijer Boris Džonson najavio je kako će naredne sedmice u Engleskoj prestati da važe sve epidemiološke mjere koje su uvedene zbog širenja soja omikron, piše "The Guardian".

Džonson je naglasio kako u javnom prevozu i javnim objektima više neće biti obavezno nošenje zaštitne maske, te osim toga neće biti neophodno da većina građana radi od kuće i koristi potvrde o vakcinaciji.

Ova odluka na snagu stupa 26. januara.Britanski premijer je dodao i kako školarci više ne moraju nositi maske u školama, kao i da ta odluka na snagu stupa odmah.

Britanska vlast vjeruje da će Džonson ovim potezom usrećiti mnoge građane, što mu je prijeko potrebno nakon što je u ovoj zemlji nedavno objelodanjeno da je u svom kabinetskom vrtu održavao zabave za vrijeme prvog karantina u maju 2020. godine."Džonson mora uvjeriti javnost da svojim potezima želi da zaštiti ljude i pomoći im, odnosno da ne radi sve to samo kako bi zaštitio svoju premijersku poziciju", neki su od komentara na nove odluke britanskog premijera.

Izvor: Rtcg