Ministar za Bregzit podnio ostavku

Britanski ministar za Bregzit Dejvid Frost podnio je neopozivu ostavku, navodeći kao razlog zabrinutost zbog pravca u kojem ide vlada premijera Borisa Džonsona.

Frostov odlazak je podstaknut uvođenjem dodatnih mjera protiv kovida 19, koje uključuju propusnice, kao i zbog generalnog nezadovoljstva vladinom poreskom politikom i troškovima ekološke politike.

"Znate moju zabrinutost u vezi sa trenutnim pravcem u kojem idemo. Nadam se da ćemo što je brže moguće ići tamo gdje treba da stignemo - ka slaboj regulaciji, niskim porezima i preduzetničkoj ekonomiji. Takođe, moramo da naučimo da živimo sa kovidom", napisao je Frost u pismu Džonsonu koje je objavio Dauning strit.

Frost je rekao da se ranije ovog mjeseca dogovorio sa Džonsonom da ode u januaru, ali da bi to ipak trebalo da se desi odmah pošto je njegova odluka došla do javnosti.Frost, koji je pristalica Bregzita, predvodio je pokušaje Londona da ponovo otvori pregovore o uslovima izlaska Britanije iz Evropske unije. Džonson se suočava sa najvećom krizom svog premijerskog mandata nakon niza skandala i pogrešnih koraka za koje njegovi protivnici kažu da potvrđuju da nije sposoban da bude premijer.

Izvor: Rtcg