Beč i okolina ostaju zatvoreni do 18. aprila

Austrijska vlada najavila je produženje "zatvaranja" Beča i dvije susjedne provincije suočena sa visokim nivoom zaraze korona virusom, ali računa na široko ponovno otvaranje zemlje u maju.

"Guverneri Beča, Donje Austrije i Gradišća složili su se s nama, saveznom vladom, da produžimo 'zatvaranje' do 18. aprila da bi se ublažio pritisak na bolnice", objavio je kancelar Sebastijan Kurc.Drugi krajevi Austrije, manje pogođeni pandemijom, pošteđeni su tih ograničenja.

Trgovine su zatvorene od početka aprila, kao i muzeji i škole u ​​kojima će se časovi održavati na daljinu.Kao i prethodna tri "zatvaranja", moguće je izaći u kupovinu, vježbanje i iz hitnih razloga.Konzervativni lider se nada do kraja aprila pozitivnim efektima vakcinacije, kada će više od 1,2 miliona stanovnika dobiti najmanje jednu dozu, ili 14 odsto stanovništva, prema podacima koje je prikupio AFP.

Takođe je ukazao da su razgovori sa Rusijom o skorom dobijanju milion doza vakcine "Sputnjik V" "u završnoj fazi", i to ne isključujući njenu upotrebu i prije no što je odobri Evropska agencija za ljekove (EMA).

Izvor: Rtcg