Srušio se avion, više od 60 mrtvih

U padu aviona kod Džakarte stradalo je više od 50 putnika, javio je Rojters pozivajući se na lokalne medije. Putnički avion sa 62 putnika nestao je poslije polijetanja iz glavnog grada Indonezije Džakarte, javljaju zvaničnici.

Navodeći nove podatke o broju putnika, aviokompanija je saopštila da je u avionu 56 putnika i šest članova posade, prenosi agencija AP. Prema prvim informcijama u letjelici je bilo petoro djece i jedna beba.

Boing 737-500 aviokompanije "Srividžaja er" (Sriwijaya Air) izgubio je kontakt sa kontrolnim tornjem na putu za Pontianak u provinciji Zapadni Kalimatan. Riječ je o 27 godina starom avionu Boing 737-500.Navodno je nestao četiri minuta nakon polijetanja sa aerodroma iz Džakarte.

Lokalni mediji prenijeli su da su ribari pronašli ostatke aviona u okeanu.

Portparolka indonežanskog Ministarstva saobraćaja Adita Iravati rekla je da je avion poletio iz Džakarte u 13.56 po lokalnom vremenu i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u 14.40.

"U saradnji sa Nacionalnom agencijom za potragu i spasavanje i Nacionalnim odborom za bezbjednost saobraćaja se traga za avionom", rekla je ona u saopštenju.

Potragu otežava to što je u međuvremenu pao mrak.

Let od Džakarte do Pontianaka je većim dijelom iznad Javanskog mora.

Vebsajt za praćenje letova Flightradar24.com javio je da se avion izgubio na više od 3.000 metara visine za čak manje od minut.

Ministarstvo saobraćaja navelo  je da su u toku napori spasavanja.

Izvor: rtcg