Zlatna plaketa ASCG Opštini Bijelo Polje

Opština Bijelo Polje je zavrijedila vrijednu Nagradu za doprinos razvoju atletike koju dodjeljuje Atletski savez Crne Gore.

Atletski savez Crne Gore je povodom jubileja 70. godišnjice Atletskog saveza i 135. godišnjice atletskog sporta u saradnji sa Ministarstvom sporta i Crnogorskim olimpijskim komitetom, organizovao prijem 17.11.2018. godine u Podgorici kojom prilikom je Bijelom Polju uručeno značajno priznanje.

Atletika kao jedna od osnovnih i najraširenijih sportskih grana je u Bijelom Polju uvijek bila razvijena i mnogi Bjelopoljci su se okitili najsjajnijim odličjima, na državnim, međunarodnim i MOSI takmičenjima čiji je Opština Bijelo Polje suosnivač.

Inače, pod pokroviteljsvom Opštine Bijelo Polje u gradu pod Obrovom se održava i Petrovdanski atletski miting Bravera sport, uspješno je prezentovan projekat "Dječija atletika" i organizovani su brojna druga sportska takmičenja.

Opština Bijelo Polje planira značajna ulaganja u izgradnju i osavremenjivanje sportske infrastrukture, a predsjednik Opštine Petar Smolović je istakao da su u toku pregovori sa Fudbalskim savezom oko natkrivanja zapadne tribine stadiona, renoviranja reflektorske rasvjete i izgradnje pomoćni terena za fudbal. U okviru sportske dvorane planirana je izgradnja sportske teretane, za šta je obezbijeđeno 50.000 eura, tako da ovdašnji klubovi,  ubuduće kondicione treninge mogu obavljati u Bijelom Polju. Planirano je renoviranje i tartan staze na stadionu, kako bi se stvorili još kvalitetniji preduslovi za treninge i atletska takmičenja.

 

Izvor: bijelopolje.co.me