Zvezda dočekuje Liverpul, Atletiko traži revanš

Grupna faza Lige šampiona ulazi u drugu polovinu koja počinje večeras uz nove velike okršaje. Inter će na svom stadionu ugostiti Barselonu i tražiti pobjedu koja bi ga dovela na prag plasmana u nokaut fazu takmičenja, Atletiko Madrid želi sa se revanšira Borusiji Dortmund, dok Crvena zvezda dočekuje veliki Liverpul i pred svojim navijačima želi da popravi utisak nakon dva ubjedljiva poraza na gostovanjima na "Parku prinčeva" i "Enfildu".

Derbi se igra na "Đuzepe Meaci" gdje će Inter ugostiti Barselonu. Oba tima su u odličnoj formi, pogotovo Barsa koja dolazi s pet pobjeda u nizu i koja je pokazala da može da pobjeđuje i bez Lionela Mesija.

U drugom meču te grupe, Totenhem nakon kiksa u "Ajndhovenu" večeras mora da slavi protiv PSV-a kako bi zadržala šanse za plasman u nokaut fazu.

Beograd će večeras pružiti spektakl kada na "Marakanu" istrče Crvena zvezda i Liverpul. Biće to drugi Zvezdin meč na domaćem terenu u ovoj sezoni Lige šampiona, a u prethodnom je osvojila bod protiv Napolija.

Napoli i PSŽ će voditi veliku borbu u Parizu, a domaćima je pobjeda potrebnija jer i remi ih odaljava od nokaut faze.

Duel Atletiko Madrida našeg Stefana Savića i Borusije Dortmund mogao bi da odluči ko će zauzeti prvo mjesto u grupi. Njemački tim je u boljoj poziciji, bio bi zadovoljan i remijem, a "kolčonerosi" žele da poprave utisak nakon ubjeldjivog poraza u Dortmundu.

 

Grupa A:

Monako - Klub Briž (18.55)

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund (21.00)

Tabela: Borusija 9, Atletiko 6, Monako 1, Briž 1.

 

Grupa B:

Totenhem - PSV Ajndhoven (21.00)

Inter - Barselona (21.00)

Tabela: Barselona 9, Inter 6, Totenhem 1, PSV 1.

 

Grupa C:

Crvena zvezda - Liverpul (18.55)

Napoli - Pari sen Žermen (21.00)

Tabela: Liverpul 6, Napoli 5, PSŽ 4, Zvezda 1.

 

Grupa D:

Porto - Lokomotiv Moskva (21.00)

Šalke - Galatasaraj (21.00)

Tabela: Porto 7, Šalke 5, Galatasaraj 4, Lokomotiva 0.

 

Izvor: rtcg