Crna Gora u baražu za EP dočekuju neugodnu Finsku (TVCG2 16.30h)

Crna Gora u baražu za EP dočekuju neugodnu Finsku (TVCG2 16.30h)

Ženska seniorska reprezentacija igra danas od 16.30h protiv Finske u prvom kolu baraža za UEFA EURO 2025 na Gradskom stadionu u Podgorici. Prenos možete pratiti na TVCG2.

Crna Gora je plasman u drugi uzastopni plej-of izborila osvajanjem drugog mjesta u grupi C3, dok je Finska bila četvrta u grupi A4.

"Prepuštamo ulogu Finkinjama, ali mislim da su favoriti samo na papiru. Daćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata i mislim da smo spremne da pobijedimo u toj utakmici", rekla je Armisa Kuč.

Naša selekcija biće oslabljena neigranjem kapitenke Slađane Bulatović, koja ima parne kartone.

"Svakako da će nam Slađa faliti ali tu su igračice koje će pokušati da nadoknade njen izostanak", dodala je Kuč.

Selektor Mirko Marić upozorava o kakvom se protivniku radi.

"Prije svega da ne zaboravimo da je Finska igrala četiri Evropska prvenstva, da je Finska došla iz A grupe, da postoji B grupa gdje igraju Austrija, Švedska, Srbija, mnogo jake reprezentacije. Čini mi se da smo previše respektovali Irsku u prošlom baražu, protiv Finske ne tražimo nikakav alibi ali igrati dvije godine baraž i biti u grupi ovih reprezentacija...Daćemo maksimum u svim segmentima igre jer je to potrebno da bi parirali jednoj reprezentaciji kakva je Finska ali ako to ne bude dovoljno za rezultat šta drugo nego čestitati protivniku. Nije dovoljno samo istrčati utakmicu, mora se dati maksimum, biti odgovoran i disciplinovan".

Osim kapitenke Slađane Bulatović,  na teren neće istrčati ni Andjela Tošković ni Maja Šaranović.

U slučaju da Crna Gora izbori drugo kolo baraža, Crna Gora bi se sastala sa boljim iz duela Mađarske i Škotske.

 

 

Izvor:RTCG