Žakelj: Moram da vidim snimak, čini mi se da je bio faul nad Rajtom

Poslije dva sata i 35 minuta "rata", prekida zbog povrede Džoela Bolomboja, isključenja predsjednika Crvene zvezde Željka Drčelića i pražnjenja tribina zbog ubacivanja svega i svačega, košarkaši Budućnost Volija su iz "Morače" izašli tužni - šampion Crne Gore je u velikom derbiju 5. kola AdmiralBet ABA lige vodio gotovo sve vrijeme, ali je izgubio 75:73.

Ključni detalj dogodio se osam sekundi prije kraja, pri rezultatu 73:74, kada je Mekinli Rajt pokušao da položi, ali je promašio nakon kontakta sa Rokasom Gedraitisom. Čini se da je bio faul, ali sudijska trojka je ostala nijema...

"Teška utakmica, nije ni sada lako da se priča poslije svega što se desilo. Ali, prvo moram da čestitam mojim igračima, dali su maksimum. Bilo je grešaka, pada koncentracije, ali su dali posljednji atom snage. Opet smo bili bez Morgana, koji je bitan element u igri i nemam šta da zamjerim momcima. Utakmica je bila na nivou, kvalitetna, ali smo nažalost izgubili", rekao je Andrej Žakelj.

Slovenački stručnjak ne smatra da je 20-minutni prekid pri rezultatu 65:68 loše uticao na njegov tim.

"Mislim da smo bili u dobrom ritmu, poslije prekida smo odigrali neke dobre minute, i pored umora. Teško je sada da se kaže kome je to više smetalo".

Podgoričani nemaju kada da tuguju, jer već u srijedu veče dočekuju Bahčešehir Dejana Radonjića u 5. kolu Evrokupa.

"Čeka nas opet vrlo teška utakmica, protiv veoma dobrog tima. Moramo da dignemo glave, ovakvi porazi su dio sporta. Početak je sezone, odigrali smo dobru utakmicu, dali sve od sebe i bili blizu pobjede. Imaćemo nekada i sreće uz ovakav pristup i borbu".

I Žakelju se učinilo da je Rajt fauliran u posljednjem napadu.

"Teško je komentarisati dok su vruće glave. Moram da vidim snimak, meni se čini da je bio faul. Sada je to prošlo, moramo o drugim stvarima da razmišljamo".

 

Iako je njegova ekipa umorna, trener Budućnosti želi da se ekipa već za dva dana vrati na pobjednički kolosjek.

"Ovaj tim ima karakter i to neće biti pitanje u srijedu, već svježine i snage. Nije ostalo ništa u igračima nakon ove utakmice, ali moramo da idemo dalje. Idemo na pobjedu, tu nema nikakve filozofije. Ja to zahtijevam i tražim od igrača".

Budućnost je u 1. poluvremenu dopustila nekoliko lakih poena iz kontri, u odbrani pet na pet je bila odlična.

"Sve se skupo plaća kad na kraju izgubiš poen, dva ili tri. Propusti i greške su sastavni dio košarke, imali smo još neke, pogotovo u odbrani. Bilo je pada koncentracije, opuštanja nakon što smo dali koš. Trebalo bi da popravimo loše stvari i radimo na dobrim", zaključio je Žakelj.

 

Izvor:rtcg