Lim i Nišava nikada bliži - mladi niški kajakaši gosti Bijelog Polja

Takmičarska sezona za KKK Gusar je zvanično završena, ali se treninzi nastavljaju do oktobra. Poslednja četiri avgustovska dana, mladi „gusari“ su na poziv JU Centar za sport i rekreaciju – Bijelo Polje (Centar) boravili na kampu u gradu na prelujepoj rijeci Lim.

Centar već četvrtu godinu zaredom podržava aktivnosti vezane za kajak kroz višemjesečnu školu kajaka. Plaža Vidojevine na rijeci Lim svjedoči da se iz godine u godinu broj zainteresovanih za ovakav vid rekreativne aktivnosti povećava, posebno među djecom, a ne izostaju osobe svih dobi.

Međutim, kajak na tzv. divljim vodama (kakav je i Lim) ima i svoje discipline u olimpijskom programu – kajak i kanu slalom. Zato je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju, došao na ideju da građanima Bijelog Polja (posebno polaznicima škole kajaka) prikaže i takav vid kajaka, te je na mini kamp pozvao u goste mlade kajakaše iz KKK Gusar. Četvoro mladih kajakaša pionira i jedan seniorski reprezentativac Srbije u ulozi demonstratora družili su se sa djecom Bijelog Polja i predstavljaju im tajne olimpijskog kajak slaloma.

Mirsad Lukač je početkom ljeta zajedno sa dvoje mladih kajakaša iz Bijelog Polja, Umom i Isakom Lukačem, bio gost KKK Gusar na jednom takmičenju mladih kategorija. On smatra da će posjeta Nišlija biti od značaja za razvoj kajaka u Bijelom Polju.

Boravak na sjeveru Crne Gore je prijao Nišlijama. To je bila prilika da upoznaju nove kajakaše, novu rijeku, prirodu, grad i državu.

Inače, kamp u Bijelom Polju trajao je od 28. do 31. avgusta. Članovi delegacije iz Niša su četvorica mladih takmičara: Filip Nurein (14), Lazar Aleksandrović (14), Sergej Jovanović (12) i Đorđe Mladenović (12), te reprezentativac Srbije Petar Radojković (19) u ulozi demonstratora, kao i prof. dr Marko Aleksandrović predstavnik kluba.

Izvor: Centar za sport i rekreaciju