Ukrajinci, Austrijanci i Poljaci traže prve bodove

Ukrajinci, Austrijanci i Poljaci traže prve bodove

Osmi dan na Evropskom prvenstvu donosi dva meča 2. kola u grupi D i jedan u grupi E. Program će otvoriti duel Slovačke i Ukrajine od 15 sati u Diseldorfu. Tri sata kasnije igraće Poljska i Austrija, dok je termin od 21 sat rezervisan za susret velikana - Holandije i Francuske. Sve mečeve možete da pratite direktno na programima TVCG i na našem Portalu.

Slovačka i Ukrajina bili su akteri velikih iznenađenja u prvom kolu ove grupe, gdje su Slovaci, stamenom odbranom nadigrali Belgijance (1:0), dok je Ukrajina, mimo svih očekivanja, doživela debakl od Rumunije (0:3).

Slovačka je odigrala solidnu utakmicu protiv Belgijanaca. Povela je u ranoj fazi preko Šranca i uzdala se u stamenu odbranu, koja ih je krasila i tokom kvalifikacija, da bi u nastavku meča imala i sreće. Belgijanci su promašili nekoliko velikih prilika preko Lukakua, a uz to, poništena su im i dva gola.

Slovaci na odličnom putu da se nađu u nokaut fazi nekog velikog takmičenja prvi put od 2016. godine. Tada su došli do osmine finala na EURO, gdje su potom izgubili od Njemačke.

Prenos tog duela je na TVCG2.

Od 18 sati u Berlinu će igrati dvije selekcije koje su na startu doživjele poraze - to su Poljska i Austrija. Poljaci su nakon velike borbe izgubili od Holandije 2:1. Taj poraz bio je prvi za Poljake otkako ih je krajem prošle godine preuzeo Mihal Probjež, ali treba napomenuti da su "orlovi" na meču protiv Holandije igrali bez povrijeđenog Roberta Levandovskog, koji bi mogao da se nađe u konkurenciji za Austrijance. Bar prema tvrdanjama selektora Poljske.

Austrija je očekivano poražena od Francuske 1:0. Odigrali su dosta snažno protiv aktuelnih vicešampiona svijeta, ali ih je na kraju mnogo koštao nevjerovatan autogol Maksimilijana Vebera.

Obje ekipe su pred imperativom pobjede, a osvajanjem eventualna tri boda u Berlinu, produžile bi nade o nokaut fazi.

Derbi dana je od 21 sat, klasik evropskog fudbala, Holandija - Francuska.

Obje reprezentacije su slavile u prvom kolu, nešto teže nego što se očekivalo, ali će večeras u Lajpcigu igrati za prvo mjesto na tabeli.

Iskustvo je na strani Francuza, dok će Holanđani pokušati da svježih snaga iznenade pomalo istrošeni tim svjetskih vicešampiona.

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da se nada da će za predstojeću utakmicu protiv Holandije imati na raspolaganju Kilijana Mbapea, koji je na prvom meču Evropskog prvenstva slomio nos.

"Sve ide dobro, poslije šoka koji smo imali. Sve se razvija u pravom smjeru. Učinićemo sve što možemo da bude dostupan za utakmicu", rekao je Dešan.

 

 

IZVOR: RTCG