Ništa od Bajerna, Nagelsman ostaje na klupi Njemačke

Ništa od Bajerna, Nagelsman ostaje na klupi Njemačke

Julijan Nagelsman ostaće na mjestu selektora njemačke reprezentacije, nakon što je produžio ugovor do završetka Svjetskog prvenstva 2026.

Nakon što je dobio iznenađujući otkaz u minhenskom Bajernu u martu 2023, Nagelsman je šest mjeseci kasnije preuzeo funkciju selektora Njemačke zamijenivši na klupi nacionalnig tima Hansija Flika.

Prvobitni ugovor sa 36-godišnjim Nagelsmanom važio je do Evropskog prvenstva čiji je domaćin Njemačka od 14. juna do 14. jula.

Ostanak Nagelsmana na klupi Njemačke stavio je i tačku na mogućnost da se on vrati u Bajern, koji traži novog trenera i nasljednika Tomasa Tuhela.

Po pisanju njemačke štampe, za Bajern je povratak Nagelsmana bio prioritet nakon što je Ćabi Alonso odlučio da ostane u Bajer Leverkuzenu i naredne sezone.

"Ovo je odluka donijeta srcem. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi sa najboljim igračima u zemlji. Zajedno želimo da budemo uspješni na Evropskom prvenstvu kod kuće, uzbuđeni smo zbog toga. Nakon toga, radujem se što ću zajedno sa svojim stručnim štabom prihvatiti izazov Svjetskog prvenstva", rekao je Nagelsman.

Rezultati Njemačke u posljednje vrijeme, odnosno pobjede protiv Francuske i Holandije, donijele su navijačima optimizam pred Evropsko prvenstvo.

 

IZVOR:  RTCG