Popović: Favoriti smo, Zadar nije samo Luka Božić

Popović: Favoriti smo, Zadar nije samo Luka Božić

Košarkaši Budućnost Volija nakon odlične sezone u regularnom dijelu AdmiralBet ABA lige okreću se plej-ofu i duelima sa Zadrom.

Petar Popović istakao je na pres konferenciji da dobro poznaju rivala, ali i da spremno ulaze u četvrfinalnu seriju.

"Na nama je da pokažemo odgovornost, znamo ko nam dolazi u goste, radi se o jednoj dobroj ekipi. Pripremamo se već sedam dana, očekujemo veliku borbu, tešku utakmicu.

Daćemo sve od sebe da otvorimo seriju pobjedom. Zadar posljednjih godina nije mnogo mijenjao ekipu, nema nepoznanica, znamo njihove prednosti, šta bi trebalo da zaustavimo imamo jasan plan za utakmicu i vjerujem da ćemo ga sprovesti" jasan je Popović.

"Plavo-bijeli" su oba puta ove sezone bili bolji od ekipe iz Dalmacije.

"Plej-of je sasvim druga priča u odnosu na regularni dio sezone, milsim da od starta treba da pokažemo jak stav. Ulazimo u četvrfinalnu seriju kao favoriti, to ne smije da nas opusti. Godinama igram plej-of i znam da je svaka utakmica bitna i tako ćemo se odnositi na terenu. Ono što je sigurno to je da nam ne fali motiva" kazao je Popović.

Zadar u Podgoricu dolazi predvođen dvostrukim uzastopnim najkorisnijim igračem ABA lige, Lukom Božićem.

“Božić je lider Zadra poslednje dvije sezone, ali imaju puno oružja oko njega, što ga i čini boljim. Prilično su atipična ekipa, igraju sa pet visokih igrača u svakom trenutku. Opasni su, Žgenec dobro šutira spolja i može da raširi protivničku odbranu u svakom momentu. Mazalina dobro znam još iz mlađih kategorija, do 16. godine je igrao plejmejkera i jako je neugodan. Tu je i Drežnjak, da ne nabrajam redom… Nije Zadar samo Luka Božić.

Ima tu mnogo stvari na koje moramo da odgovorimo“ zaključio je Popović.

Prvi meč je sjutra u Podogorici od 19 sati, prenos na TVCG2.

 

IZVOR:  RTCG