Atletičari Jedinstva uspješno započeli sezonu

Na 66. Prvenstvu Crne Gore u Krosu, koji je održano danas u Nikšiću, Atletski klub Jedinstvo osvojilo je vrijedne 4 medalje.
Kako je za Radio Bijelo Polje kazao direktor kluba Osman Erović, na Krosu je učestvovalo preko 130 atletičara iz skoro svih klubova Crne Gore.
Bio je ovo jedan uspješan početak atletske sezone za nas, jer su danas naši mladi atletičari osvojili vrijedne 4 medalje. U kategoriji cicibanke na 600m, prvo mjesto osvojila je Staša Raičevic, prvo mjeso na 1000 m u kategoriji pionirke osvojila je Aleksandra Madzgalj, u kategoriji pioniri na 1500 m treće mjesto pripalo je Enesu Eroviću, dok je u kategoriji juniorki na 2000 m xrugo mjesto pdipalo Aniti Zoronjić" kazao je Erović. On je naglasio da su mladi atletičari opravdali povjerenje kluba i njihovih trenera Milanke Markobić i Darka Raičevića.
 
Erović napominje da se već sjutra najbolji bacači spremaju za još jedno takmičenje. Naime, u Baru će se sjutra održati 16. Zimski kup bacača Crne Gore "Bar 2024". Organizator takmičenja na stadionu "Topolica", koje počinje u 11 časova je Atletski savez Crne Gore. Takmičenje će se održati u bacanju kugle, diska, kladiva i koplja u tri uzrasne kategorije – seniorskoj, juniorskoj i mlađejuniorskoj u muškoj i ženskoj konkurenciji.
 
"Naša dva najbolja takmičara, seniora , učestvovaće na ovom takmičenju Kristina Rakočević u bacanju diska i Risto Drobnjak u bacanju kugle i diska i takođe očekujemo dobre rezultate" istakao je Erović.