Centar za sport i rekreaciju Bijelog Polja i tri osnovne škole potpisali memorandum o saradnji: "Škola sporta-Super đak" za preko 100 mališana

Škola sporta "Super đak" predstavlja projekat koji će učenicima osnovnih škola ponuditi priliku da besplatno učestvuju u sportskom programu, koji će značajno unaprijediti njihove psiho-motoričke sposobnosti. Škola sporta će se održavati dva puta sedmično do kraja godine.

Besplatna škola sporta usmjerena je prema djeci sa ruralnog područja i predstavlja pilot projekat JU Centra za sport Opštine Bijelo Polje. Fokus škole se ogleda u afirmaciji i selekciji djece sa ruralnog područja za učešće u sportskim aktivnostima kao i kreiranje novih sadržaja za ruralno područje Opštine Bijelo Polje.

Sportovi obuhvaćeni programom su fudbal, rukomet, košarka, odbojka, gimnastika i atletika. Podsjećamo, prije dvije godine započeli smo projekat Mini liga "Super đak", koja će se i ove godine nastaviti, čime smo obuhvatili značajan opseg sportskih disciplina u koje smo uključili najmlađe sugrađane.

U programu će učestvovati učenici od 3. do 6. razreda tri osnovne škole sa ruralnog područja i to:

 OŠ "Braća Ribar" Zaton,

 OŠ "Krsto Radojević" Tomaševo,

 OŠ "Vuk Karadžić" Bistrica.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić izrazio je očekivanja da će škola okupiti veliki broj učenika, te da će, po iskustvu iz proteklih godina, ostvariti značajne rezultate. Očekivani broj djece učesnika u sportskim radionicama je 120, ali vjerujemo da će se dobrom promocijom i posvećenim radom profesora taj broj uvećati. Direktor Maslovarić je, takođe, zahvalio direktoricama škola - partnera, sa kojima su danas i potpisani memorandumi o saradnji. Memorandumi su, ujedno, uvod u proces potpisivanja ugovora sa profesorima - saradnicima, a ove godine su to prof. Milan Korać, prof. Safet Kadušić i prof. Danilo Palević.

Izvor: JU Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje