Bećirović: "Naš cilj je da se u nastavku sezone izborimo za opstanak u ligi bez baraža“

Fudbaleri Jedinstva, njih 29, prisustvovali su danas prozivci koja je uslijedila zbog predstojećih priprema koje će se, prema riječima direktora tog kluba, Nermina Bećirovića, obaviti u Bijelom Polju i Bečićima.

„Prvi dio priprema, do 25 januara, obaviće se u Bijelom Polju, a nakon tog datuma odlazimo u Bečiće, u hotel Splendid, gdje ćemo odraditi završnicu priprema i gdje ćemo koristiti terene i u Mojkovcu i Beranama, odnosno terene Grblja i Arsenala na primorju. Koristim priliku da se svima zahvalim što su nam izašli u susret i pomogli nam da što lakše i kvalitetnije odradimo pripreme “ istakao je Bećirović.

On je naglasio da na pripreme sa seniorskom ekipomm odlaze i igrači iz omladinskog sastava, tako da će, kako je istakao Bećirović, pružiti priliku i najboljim omladincima da se izbore za ulazak u prvi tim.

„Pružili smo priliku petorici momaka iz omladinskog sastva, kao i svake godine što radimo, da one koji su se isticali u omladinskom sastavu priključimo pripremama i ujedno pružimo priliku da se nametnu za seniorski sastav. U naše redove su se vratili  i Amir Muzurović, koji je prošlu polusezonu proveo u Jezeru, zatim Vujošević koji je bio golgeter u slovačkoj ligi, zatim Medo Juković,igrač Ibra koji je svojom igrom i golovima skrenuo pažnju na sebe i mi smo odlučili da mu damo priliku da se nametne seniorskom sastvavu, a u toku su i razgovori sa još nekim igračima sa strane koji bi mogli dati doprinos našem klubu, ali o tome ćemo vas naknadno obavijestiti“ istakao je Bećirovioć.

Bećirović je kazao da nijesu zadovoljni plasmanom nakon odigrane polusezone, ali da će u nastavku lige dati sve od sebe da poprave rezultat.

„Svjesni pozicije u kojoj se nalazimo ne možemo biti zadovoljni prvim dijelom polusezone, trenutno se nalazimo na predposlednjem mjestu, iako mnogi kažu da smo imali odlične utakmice i da smo nezasluženo na ovoj poziciji, ja bih rekao da ovo mora da bude alarm za sve nas, da damo svoj maksimum da se što prije dignemo iz ove situacije, jer naš cilj je da se u nastavku sezone izborimo za opstanak u ligu bez baraža“ zaključio je Bećirović.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević